CORNELIU ȘTEFAN, președinte CJD: Trebuie eliminat traficul infernal care sufocă orașul Găești!

  •  
  •  
  •  
  • 0
  •  
  •  
  •  

Traficul infernal care sufocă orașul Găești trebuie eliminat, iar acest lucru se poate face doar prin crearea unui drum de legătură între viitorul Drum Expres Valahia și DN7. Pe lângă avantajele date de scurtarea timpilor celor care nu vor mai fi blocați în ambuteiajele din Găești, sănătatea oamenilor este protejată prin diminuarea noxelor emise de numărul mare de mașini care, în lipsa unei alte variante, sunt obligate să intre în oraș.

Astfel, la inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan, astăzi, împreună cu consilierul județean Ionuț Săvoiu, dar și cu directorul general al Direcției de Infrastructură Locală, Dinu Vasile, au fost la Găești pentru a stabili cu primarul orașului, Grigore Gheorghe, posibilele trasee ale acestui nou drum de legătură a drumului expres cu DN7. Au fost identificate deja două variante de lucru, iar traseul optim va fi stabilit de către specialiștii Consiliului Județean în colaborare cu cei ai Primăriei Găești pentru completarea variantei de ocolire a Orașului Găești. Și totul cu bani europeni, fără niciun cost pentru primărie!

Luni, în ședința Consiliului Județean, voi veni și cu o propunere de asociere între Consiliu și Primăria Găești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrul la documentația necesară realizării unei investiții de acest gen. Avantaje: ➡️ reducerea traficului în orașul Găești;➡️ reducerea timpilor de transport pentru mărfuri și persoane;➡️ mutarea traficului greu în afara orașului va reduce poluarea și va diminua numărul accidentelor; ➡️ atragerea de noi investitori ca urmare a creșterii accesibilității zonei urbane Găești.