Deputat PSD Carmen Holban: „Ministrul Sănătății trebuie să-și dea DEMISIA pentru incapacitatea de a gestiona criza sanitară!”

 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  104
  Shares

Ministrul Sănătății trebuie să-și dea DEMISIA pentru incapacitatea de a gestiona criza sanitară!

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a prezentat astăzi în plenul Camerei Deputaților Moțiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, care face o radiografie complexă a multiplelor disfuncționalități ale conducerii Ministerului Sănătății de la izbucnirea pandemiei cu COVID-19.

„Între greșelile impardonabile ale ministrului Sănătății se numără minciunile legate de faptul că românii au avut medicamente în această perioadă. În realitate, populația se confruntă cu lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, pentru afecţiuni grave, autoimune, precum Euthirox, de exemplu, dar și de medicamentele ieftine pentru diabet. Este evident că ministrul Nelu Tătaru nu s-a preocupat să asigure medicamentele necesare bolnavilor cronici. I-am recomandat să facă o analiză pentru fiecare medicament în parte, să monitorizeze necesarul de medicamente, să emită ordinul de încadrare a medicamentelor în categoriile de clawback stabilite de Parlament, care oferă predictibilitate, și să încurajeze producţia românească de medicamente! I-am oferit, de altfel, soluții concrete pentru toate defecțiunile cronice ale sistemului de sănătate, pentru toate neajunsurile și lamentările din ultimele luni. Ministrul Sănătății ne-a oferit până acum doar vorbe, nu şi fapte!”, se arată în textul moțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.