Senatorii PRO ROMÂNIA, alături de categoriile vulnerabile în aceste vremuri dificile

 • 155
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  155
  Shares

Am avut ieri ședința Senatului României, desfășurată prin mijloace electronice / în cadrul dezbaterilor, am avut 2 intervenții concrete (le voi posta ulterior):

? Prima se referă la propunerea legislativă pentru SUSPENDAREA RAMBURSĂRII CREDITELOR. Am avut o intervenție pe subiect, subliniind cel puțin 2 componente esențiale ale acestui proiect (diferit de cel cu care Guvernul Orban-Cîțu s-a făcut de râs):
1. o sferă mai largă a debitorilor;
2. prevederea expresă că dobânda datorată nu se capitalizează (anatocismul nu poate fi acceptat în situații de criză ca cea pe care o trăim astăzi).

? APLICAREA UNOR SCUTIRI DE LA PLATA CHIRIILOR PENTRU PERIOADA AFERENTĂ STĂRII DE URGENȚĂ

Proiectul a provocat dezbateri foarte aplicate în Comisia economică, industrii și servicii și cred că, prin amendamentele pe care le-am adus acolo, am îmbunătățit textul propunerii legislative și l-am echilibrat între interesele proprietarului – chiriașului.

În esență: locatarii, operatori economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot suspenda, la cerere, fără dobânzi sau alte penalități, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru.

La rândul lor, locatorii sunt scutii de la plata obligațiilor aferente chiriilor neîncasate.

Suntem și rămânem #ProRomânia??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.