Târgoviște, continuă lucrările de modernizare a Școlii „Mihai Viteazul”

 • 62
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  62
  Shares

Chiar daca este pandemie de Covid-19 si foarte multe resurse bugetare proprii sunt directionate catre combaterea acesteia, investitiile nu sunt neglijate, desi cele pe buget propriu au de suferit in privinta asigurarii finantarii in conditii optime, nefiind insa abandonat nici un proiect. Investitiile pe fonduri europene si cele prin Programul National de Dezvoltare Locala sau CNI se deruleaza in ritm normal, cu respectarea masurilor de protectie impotriva pandemiei, cu mentiunea ca aprovizionarea cu materiale se face mai greu in aceasta perioada, fiind multi producatori care si-au suspendat, pentru o perioada nu foarte lunga, activitatea! In acest context, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a facut o vizita pe santierul care vizeaza modernizarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, una dintre cele 9 investitii de reabilitare a unei unitati de invatamant, aflate in derulare acum.

Proiectul, cu o valoare totala de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) si finantat din fonduri europene, echivaleaza cu transformarea din temelii a scolii amintite, care va fi reabilitata in intregime, construindu-se nu mai putin de 6 corpuri noi de cladire si realizandu-se cresterea numarului de sali de curs de la 22 la 36. In plus, se construieste o sala de festivitati, se extinde sala de sport, se construiesc grupuri sanitare si vestiare aferente zonei sportive, la care se adauga o cladire tehnica. La acest moment: toate corpurile noi de cladire sunt ridicate deja, o parte fiind in faza de finisaje; sunt realizate instalatiile electrice si termice; tamplaria exterioara este montata in proportie de peste 80%, saptamana viitoare urmand a incepe montarea usilor interioare; extinderea salii de sport este finalizata, pana la finisajele interioare; sala de festivitati este finalizata, pana la finisajele interioare;
este finalizata, in proportie de peste 80% anvelopa termica a tuturor corpurilor, inclusiv a celor reabilitate. Lucrarile sunt finantate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritara 10, „Imbunatatirea Infrastructurii Educationale”, iar investitia va fi finalizata pana la inceputul anului scolar urmator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.